fbpx

ZOMERTIPS SALONS CORTINA

Gezinszoektocht
Blob in Bergelen

Ga mee op avontuur met de held Blob en zijn vriendje Yske de ijsvogel tijdens een gezinsvriendelijke zoektocht in de groene omgeving van het provinciedomein Bergelen in Gullegem. Natuur en plezier worden gecombineerd in een zoektocht van ongeveer 3 km voor groot en klein. De Blob zoektocht is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Je kan de folder verkrijgen bij : Toerisme Wevelgem

Route-info
Startpunt:  Provinciedomein Bergelen, Hemelhofweg 27, 8560 Gullegem
Bewegwijzering: Volg de route aan de hand van de PDF folder
Afstand: 3,00 km vlakke route

Fietstocht
Vlasfietstocht

Dit fietslusje start aan Texture, het Museum over Leie en Vlas. Je doorkruist Kortrijk en de gemeenten Wevelgem en Menen. De route gaat op zoek naar de roots van de vlasnijverheid.De vlasnijverheid verschafte decennialang werk aan tienduizenden inwoners van de Leiestreek. Ga fietsend op zoek naar de roots van de vlasnijverheid en combineer daarbij het museum Texture en de vlaszwingelmolen Preetjes Molen.

Route-info
Startpunt: Texture, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Afstand: 32,10 km vlakke Knoppuntenroute

Fietsroute
Contrei Live

De Leiestreek is een dynamische regio met een opvallend groot aantal creatieve ondernemers. Met hun energie en enthousiasme laten ze overal ‘Leiespots’ vol inventiviteit oppoppen. Tijdens deze route op het fietsnetwerk Leiestreek kom je van 9 juli t.e.m. 26 oktober 2020 langs een aantal locaties van het kunstenparcours Contrei Live en langs een aantal andere Leiespots in Menen, Wervik, Wevelgem en Kortrijk. Bekijk de volledige route hier onder in de PDF.

Route-info
Startpunt: Knooppunt 3, Sluizenkaai, 8930 Menen
Bewegwijzering:  Bewegwijzering met knooppunten van het fietsnetwerk Leiestreek
Afstand: 48,00 km knooppuntroute

Fietsroute
Goedendagfietsroute

De Goedendagfietsroute in de omgeving van Kortrijk verrast op verschillende momenten. Je volgt de Leie stroomafwaarts via Kuurne. Van daar rij je naar het Provinciedomein De Gavers op de grens van Harelbeke en Deerlijk. Via Stasegem en het Kanaal Bossuit-Kortrijk keer je terug naar Kortrijk. Je fietst via de buitenrand van Zwevegem naar Bellegem, Rollegem, de grens met Moeskroen, Aalbeke en Marke.

Route-info
Startpunt:  Museum Kortrijk 1302, Begijnhofpark 8500 Kortrijk
Bewegwijzering: De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes
Afstand: 45,00km zacht hellend route